nieuws: Vacature

Liposculptuur

 

Sinds kort heeft de benaming 'liposculptuur' de gangbare term liposuctie verdrongen. De essentie van de techniek ligt immers in het sculpteren, het 'beeldhouwen' van het lichaam, om zo tot een mooiere lichaamsomtrek te komen.

  

Liposculptuur is nooit een methode om te vermageren. M.a.w. als overgewicht  jouw probleem is, dan is liposculptuur niet de manier om dat probleem op te lossen. Maar als je jouw ideale lichaamsgewicht hebt bereikt of als je gewoon tevreden bent met je huidige lichaamsgewicht, dan is het wel de ideale techniek om een plaatselijke vetophoping te corrigeren.

 

Zowel slanke als minder slanke vrouwen kunnen bijvoorbeeld aan de buitenkant van de dijen een storende vetophoping vertonen (in de volksmond 'rijbroek' genoemd), die het vinden van gepaste kledij vaak moeilijk maakt.

Bij mannen bevindt zich dan weer vaak een storende vetophoping op de heupen, de zogenaamde 'zwembandjes' of 'love handles'. Dat zijn twee mogelijke problemen die te corrigeren zijn door middel van liposculptuur.

 

We kunnen niet genoeg benadrukken dat liposculptuur op de weegschaal bijna nooit een belangrijke gewichtsdaling te zien geeft. De hoeveelheid op deze manier verwijderd vet is beperkt tot hooguit een paar liter en aangezien vet ongeveer twee derde weegt van zijn volume, zal één liter geaspireerd vet hoogstens 600 à 700 gram gewichtsdaling opleveren. Liposculptuur is een methode van vormcorrectie, geen vermageringskuur.

 

Foto's voor & na