Crotonolie peeling (Bensipeel)

Veroudering van het gelaat omvat verschillende facetten. Samengevat gaat dit over een combinatie van doorzakking van de huid in de hals en de wangen, verlies van volume (vet) in het centraal gedeelte van het gelaat, en tenslotte veranderingen in de kwaliteit en de textuur van het huidoppervlak. Dit laatste facet omvat het ontstaan van rimpeltjes rond de mond, de ogen en het voorhoofd, het gecraqueleerd aspect van de huid van de wangen, het ontstaan van pigmentvlekken door jarenlange zonexpositie enz...

 

Een harmonische gelaatsverjonging omvat dus niet alleen een chirurgische lifting van de doorgezakte huid, maar eveneens een correctie van het volumeverlies door middel van lipofilling met eigen vet en vernieuwing van het huidoppervlak. Dit laatste kan op drie manieren: mechanisch afschaven (dermabrasie), energetisch verdampen (Erbium laser) of door chemische peeling. De diepte van de peeling bepaald het uiteindelijk resultaat. Een zeer oppervlakkige fruitzuurpeeling (AHA) gebeurt vaak in een schoonheidsinstituut en maakt de huid wat soepeler. Trichloorazijnzuur peeling (TCA) werkt iets dieper en kan oppervlakkige pigmentvlekken verwijderen.

 

Peelings op basis van crotonolie en fenol, zoals de Bensipeel, kunnen nog dieper werken en naast pigmentvlekken ook diepere rimpels verwijderen. Deze laatste peeling zal eveneens de collageen- en elastine inhoud van de huid verbeteren, zodat de huid nadien strakker zal worden. Evenwel, hoe dieper de peeling werkt, hoe krachtiger het effect, maar ook hoe langer het herstel en hoe intensiever de nabehandeling zal zijn. Deze peeling mag enkel door een ervaren arts worden uitgevoerd.

 

 

courtesy of Dr Bensimon

 

 

Dr. Verpaele zelf onderging ook de Bensipeel, bekijk zijn verslag hieronder.

 

 

 

Voor de behandeling

Wat houdt de behandeling in?

Na de behandeling