MACS-lift

De MACS-lift werd in 1999 in het Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie door dr. Tonnard en dr. Verpaele ontworpen om op een eenvoudige manier en met minimale last voor de patiënt een lifting uit te voeren van het gezicht.

 

MACS-lift staat voor Minimal Access Cranial Suspension lift, m.a.w. een facelift via een kort litteken en met verticale ophanging van de doorgezakte weefsels.

 

De voornaamste voordelen van de MACS-lift zijn:

 

  • natuurlijke resultaten met behoud van je eigen gelaat
  • veilig door weinig verwikkelingen
  • een kort onopvallend litteken
  • een vlot herstel
  • een goede duurzaamheid van het resultaat

 

Samengevat wordt bij de MACS-lift via een kleine insnede langs de voorrand van het oor een beperkte zone huid vrijgemaakt en worden de uitgerekte gelaatsweefsels in verticale richting terug in hun oorspronkelijke positie teruggebracht. Hiertoe worden twee of drie stevige doch verteerbare draadjes in de weefsels geweven zodat een duurzame lifting wordt bekomen. Hierin ligt het geheim van de onzichtbare littekens: alle spanning zit onderhuids, op de huid zelf wordt nauwelijks getrokken. De doorgezakte hals, onderkin en wangen worden hierdoor gecorrigeerd en slechts een kleine hoeveelheid huid wordt weggenomen.

 

De MACS-lift kan op zichzelf uitgevoerd worden of aangevuld door andere technieken zoals een liposculptuur van de onderkin, een lipofilling, een laser resurfacing ter correctie van groeven rond de mond en/of ogen, een ooglidcorrectie of een temporale lift (wenkbrauwlift). Als facelift techniek werd in 1999 door dr. Tonnard en dr. Verpaele de MACS-lift techniek ontwikkeld. Zij genieten wereldwijde faam met deze techniek, die ze onderwijzen aan de hand van de boeken die ze schreven en jaarlijks tientallen lezingen op internationale congressen.

 

 Foto's voor & na

 

Wat houdt de behandeling in?

De MACS-lift in de pers

 

Een animatie van de techniek.