Ooglidcorrectie/ Blepharoplastie

Bij het bekijken van een gelaat zijn het de ogen die de eerste en ook de meeste aandacht krijgen. Blepharoplastie is de samenvattende term voor de heelkundige ingrepen die uitgevoerd worden ter correctie van verouderingsverschijnselen aan de oogleden.

 

Het is een van de meest populaire plastisch chirurgische ingrepen. Enerzijds is dat omdat het ooglid een van de eerste plaatsen is in het gezicht waar veroudering zichtbaar wordt, anderzijds omdat correctie ervan in de meeste gevallen eenvoudig is en men er vrij snel van herstelt.

 

Een blepharoplastie kan uitgevoerd worden op de bovenste en onderste oogleden tegelijk, maar even vaak worden de bovenste en de onderste oogleden afzonderlijk behandeld. De ingreep maakt ook vaak deel uit van een meer uitgebreide ingreep zoals een MACS-lift of schaaflaser behandeling. De voorbijgaande opzetting van bovenste en onderste oogleden bij uitgesproken vermoeidheid, hooikoorts, verkoudheden, etc. kan niet door een chirurgische ingreep gecorrigeerd worden. Alleen afwijkingen die niet verdwijnen in de loop van de dag en in alle omstandigheden aanwezig blijven komen in aanmerking voor een blepharoplastie.

 

Foto's voor & na

 

De bovenste oogleden

De onderste oogleden

Wat houdt de behandeling in?

Zijn er verwikkelingen te verwachten?