Schaaflaser/ Erbiumlaser

Voor het vernieuwen van het huidoppervlak wordt een resurfacing of laserabrasie uitgevoerd. Hiervoor maken we gebruik van de Erbiumlaser. Indicaties zijn bv. rimpels, zonnevlekken of ­littekens ten gevolge van acné of windpokken.

 

De ingreep kan op zichzelf uitgevoerd worden of als toevoeging bij een andere plastisch chirurgische ingreep, zoals een ooglidcorrectie of een facelift. We kunnen het hele gezicht behandelen of afzonderlijke zones, zoals kraaienpootjes, de huid rond de mond of rond de oogleden.

 

Ontkleuring van de huid wordt na een Erbiumlaserbehandeling bijna nooit gezien. De huid geneest op een week en kan wat rood zien gedurende drie à zes weken (in tegenstelling tot de CO2 laser waar vaak meer dan zes maanden roodheid ontstaat).

 

De ingreep kan, en dat in tegenstelling tot een ingreep met de CO2-laser, perfect onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden. Dat betekent dat je niet opgenomen hoeft te worden in het operatiecentrum en dat je kort na de behandeling naar huis kan.

 

Sedert enkele jaren wordt deze behandeling vaak gecombineerd met een vorm van lipofilling, SNIF of Nanofat grafting genaamd. Dit verbetert nog aanzienlijk de resultaten en laat toe de laserbehandeling lichter uit te voeren omdat de rimpeltjes ook van de binnenkant worden opgevuld.

 

Wat houdt de behandeling in?