Borstvergroting

Vandaag worden de meeste borstvergrotingen uitgevoerd met silicone borstprothesen. Sinds enkele jaren bestaat er eveneens de mogelijkheid een borstprothese uit te voeren met eigen vet. Dit gebeurt maar zelden, de dokter zal tijdens de consultatie bespreken of je hier al dan niet voor in aanmerking komt.

 

Welke borstprothesen?

De voorkeur van de chirurgen in het Coupure Centrum gaat naar zogenaamde polyurethaan gecoate borstprothesen. Dit zijn prothesen gevuld met een viskeuze gel, waardoor lekken onmogelijk wordt, en die bedekt zijn met een polyurethaan, mousselaag of schuimlaag die de kans op kapselcontractuur of verharding van de prothese op lange termijn zal beperken. Kapselcontractuur is een van de meest voorkomende verwikkelingen op lange termijn. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de kans op kapselcontractuur bij het gebruik van polyurethaanprothesen ongeveer 1 à 2 % op 20 jaar is. Dit is in schril contrast met het optreden van kapselcontractuur met de klassieke silicone prothese die wordt beschreven als 2 à 3% per jaar! Dit betekent dat met klassieke borstprothesen het voorkomen van kapselcontractuur oploopt tot  +-20% op 10 jaar na implantatie. De polyurethaanprothesen gebruikt in het Coupure Centrum zijn van het merk Polytech (Duitsland) of Silimed (Brazilië). Zij zijn de enige firma's ter wereld die gratis een nieuwe prothese ter beschikking stellen wanneer kapselcontractuur binnen de 10 jaar na de operatie zou optreden! Klik hier om meer te lezen over deze garantie.

 

De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder algemene verdoving. Vooraf krijg je informatie over de soort prothese die zal worden gebruikt en eveneens over de insnede die zal worden toegepast (rond de tepelhof, via een sneetje in de plooi onder de borst of via de oksel). Ten slotte worden ook het resultaat en de mogelijke verwikkelingen met jou besproken.

 

Foto's voor & na

 

Wat houdt de behandeling in?

Garantie