Garantie

In het Coupure Centrum maken wij steeds gebruik van de zogenaamde polyurethaan gecoate borstprothesen van het merk Polytech. Dit zijn prothesen gevuld met een viskeuze gel, waardoor lekken onmogelijk wordt, en die bedekt zijn met een polyurethaan, mousselaag of schuimlaag die de kans op kapselcontractuur of verharding van de prothese op lange termijn zal beperken.

 

Kapselcontractuur is een van de meest voorkomende verwikkelingen op lange termijn. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de kans op kapselcontractuur bij het gebruik van polyurethaanprothesen ongeveer 1 à 2 % op 20 jaar is. Dit is in schril contrast met het optreden van kapselcontractuur met de klassieke silicone prothese die wordt beschreven als 2 à 3% per jaar! Dit betekent dat met klassieke borstprothesen het voorkomen van kapselcontractuur oploopt tot  +-20% op 10 jaar na implantatie. De firma Polytech en Silimed (wordt uitzonderlijk gebruikt) zijn de enige firma's ter wereld die gratis een nieuwe prothese ter beschikking stellen wanneer kapselcontractuur binnen de 10 jaar na de operatie zou optreden! Om deze garantie te bekomen dien je jouw prothesen wel te registeren na de operatie.

 

Registratie van de prothesen

Als je een borstvergroting met prothesen ondergaat, dien je deze prothesen te registreren op de website van het merk Polytech om de garantie te verzekeren. Deze registratie moet gebeuren binnen de 6 maanden na jouw operatie. Indien dit niet gebeurt, vervalt de garantie!

 

De garantie

Het merk Polytech biedt gedurende tien jaar een garantie op haar prothesen, dit wil zeggen dat je kosteloos nieuwe prothesen krijgt aangeboden in geval van:

 

  • Rotatie van het implantaat
  • Verplaatsing van het implantaat
  • Kapselcontractuur Baker III en IV

 

Uiteraard moet in voorkomend geval alles goed gedocumenteerd worden (foto's voor en tijdens de ingreep, verslag, retourneren van het implantaat via ons).

 

Je kan op elk moment uit het programma stappen indien je dat wenst. Jouw persoonlijke gegevens zijn uiteraard geheel privé en zullen nooit doorgegeven worden aan derden, noch gebruikt worden voor andere doeleinden.

 

Jaarlijks zal je van Polytech een vragenlijst toegestuurd krijgen, waarvan gevraagd wordt deze in te vullen.

 

De registratie

Registreren kan via de website http://www.polytech-health-aesthetics.com/index.php/en/

(klik bij de rubriek 'patients' op 'warranty', vervolgens klik je op 'Registration Implants of Excellence', je kiest jouw taal en dan kan je het formulier invullen) of via het boekje dat je van ons ontvangt bij het boeken van een operatie.

 

Opgelet: deze inschrijving dien je te doen op eigen verantwoordelijkheid, indien deze niet op tijd gebeurt, kan het centrum hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.

 

Ongeveer 4 weken na registratie ontvang je van Polytech een mapje met daarin het kaartje van jouw prothesen, dit dien je goed te bewaren!