Na de behandeling

Onmiddellijk na de behandeling is de huid nog intact. Er zijn geen open wonden. De eerste uren kan een lichte branderigheid gevoeld worden. Naarmate de tijd verstrijkt ontstaat een matige tot uitgesproken zwelling. Deze zwelling is maximaal de tweede en derde dag na de peeling en treedt vooral op rond de oogleden. De huid kleurt stilaan donkerder. Regelmatig ( 5 à  6 maal per dag) moet een dunne laag van de helende crème over de behandelde zone worden aangebracht. De huid mag niet uitdrogen.

 

Vanaf de tweede dag is douchen toegelaten. Er ontstaat vaak een geel-bruin beslag op de huid dat stilaan loskomt bij de verdere behandeling vanaf de derde of vierde dag. Naargelang de diepte van de peeling wordt de nieuwe huid zichtbaar na twee weken. Deze nieuwe huid is rozig-rood. De roodheid kan door make-up of concealer gemakkelijk gecamoufleerd worden. Vanaf dit moment kan men terug normaal sociaal functioneren. De roodheid vermindert geleidelijk over 6 à 8 weken. Regelmatige controle is voorzien om de nabehandeling strikt op te volgen.

 

De huid moet gedurende 3 maand strikt beschermd worden tegen de zon door middel van een hoge factor zonnecrème ( sunblock of ecran total factor 50 met minerale filter)

 

Terug naar 'Crotonolie peeling'