nieuws: Cryolipolyse

Wat houdt de behandeling in?

De techniek

Het vet wordt afgenomen t.h.v. de 'donorzone'. Dit is meestal de buikzone onder de navel, de heupen of soms de binnenzijde van de dijen. Deze zone wordt verdoofd en via een 3 mm insnede wordt met een speciaal stomp buisje met hele kleine gaatjes een hoeveelheid vet weggezogen. Je kan dit vergelijken met een mini liposculptuur.

 

Er bestaan verschillende technieken om het vet te prepareren voor injectie. Sommigen centrifugeren het vet, wij in het Coupure Centrum hebben de beste resultaten wanneer het vet wordt gefilterd en gewassen met fysiologische zoutoplossing. Vervolgens wordt het vet ingespoten t.h.v. het gelaat d.m.v. fijne stompe buisjes (0,7 tot 0,9 mm) die via een prikgaatje met een naald onder de huid worden gebracht (dus geen insnedes).

 

Voor de fijne rimpeltjes t.h.v. de lippen heeft het Coupure Centrum een techniek ontwikkeld om ook deze met steeds fijnere scherpe naaldjes te behandelen (SNIF). Bij hardnekkige groefjes wordt vaak nog een oppervlakkige schaafbehandeling van de rimpel met de laser gecombineerd (met de vetinjectietechniek).

 

Boven beschreven technieken worden vaak in combinatie met andere verjongingstechnieken gebruikt zoals een facelift

(MACS Lift), ooglidplastie of wenkbrauwlift.

 

>>Lees ook 'Belangrijke tips vooraf'. 

 

Na de ingreep

Na de ingreep worden de behandelde zones een uurtje gekoeld met een speciaal toestel (Hilotherm). Het injecteren van vet is iets ingrijpender dan het injecteren van bijv. en synthetische filler. Er zal doorgaans wel enkele dagen zwelling en bloeduitstorting mee gepaard gaan. De resultaten zijn echter veel langduriger dan bij klassieke synthetische fillers.

 

Foto's voor & na

 

Terug naar 'Lipofilling'.