Dr. Katelijne Derveaux

 

Voor afspraken kan je steeds contact opnemen met het secretariaat op het nummer 09/269 94 94.

Dr. Katelijne Derveaux studeerde af als arts aan de KU Leuven en als chirurg aan het UZ Gent. Zij was Chef de Clinique Vasculaire Heelkunde in het Hôpital Saint Philibert in Lille en volgde tevens een opleiding endoveneuze therapie bij dr. Kistner in The Honolulu Vein Clinic in Honolulu, USA, en een opleiding sclerotherapie bij dr. Guex, Nice. In augustus 2009 won zij de Walter P. de Groot Award van het American College of Phlebology.

Zij behandelt spataders in al zijn verschijningsvormen: de kleine rode lijntjes, de grote spataderknobbels, zware benen, en huid- en wondproblemen door slechte aders.

Zij beschikt over een echodoppler toestel (ook wel duplex genoemd) waarmee een inwendig beeld bekomen wordt van de zieke aders. Zo kan een precieze behandeling op maat van de patiënt gepland worden.

De kleine rode en paarse adertjes worden meestal behandeld door middel van sclerotherapie: met kleine spuitjes worden de adertjes 'dichtgespoten' waardoor zij opdrogen en verdwijnen. Als de adertjes te fijn zijn voor een spuitje, worden ze behandeld met lasertherapie.
Met een doorkijklamp kunnen ook de grotere adertjes onder de huid opgezocht worden.  Iets grotere spataders kunnen volgens hetzelfde principe dichtgespoten worden met een mousse. Dit gebeurt onder controle van de duplex. 
Als de spataders nog groter zijn is het soms nodig ze chirurgisch te verwijderen. Dit kan via minuscule sneetjes onder plaatselijke verdoving.

Als de duplex toont dat er in de diepte een grote ader ziek is, is het beter deze ook te behandelen. Zo wordt een snel terugkeren van de uitwendige spataders voorkomen.

Voor de behandeling van de grotere aders wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de nieuwste endoveneuze technieken met laser en radiofrequentie.

Dr. Derveaux houdt consultatie op maandagnamiddag van 14 -18u en van 19u - 21u en op woensdagvoormiddag tussen 9u en 12u.

Meer info: www.aderspecialist.be

Terug naar team van specialisten