Wat houdt de behandeling in?

 

Hoe werkt de Pearl procedure?

Tijdens de procedure wordt de bovenste huidlaag behandeld met lichtimpulsen volgens een vooraf bepaald patroon. Tegelijk zendt de laser warmte naar de diepste huidlagen, voor een gunstige werking op lange termijn met collageenstimulatie. Op de huid vormt zich een natuurlijke beschermlaag, die het herstelproces korter maakt: op de derde of de vierde dag na de behandeling velt ze af en verschijnt nieuwe, gezonde en vitale huid.

 

Wat is 'sociale downtime'? 

Met downtime wordt de herstelperiode na de procedure bedoeld. Tijdens de 'sociale downtime' kan je jouw normale dagelijkse activiteiten voortzetten, maar omdat jouw huid er drie tot vier dagen rood uitziet, is het mogelijk dat je gedurende die periode liever belangrijke sociale afspraken vermijdt.

 

Hoe voelt de behandeling? 

Als een reeks korte kneepjes. Op een schaal van één tot tien (met tien als meest pijnlijk) kennen de meeste patiënten de behandeling een twee of drie toe (dit na voorafgaand een verdovende creme aan te brengen).

 

Hoe snel zie ik het resultaat? 

Je kan het resultaat zien vanaf dag vier of vijf, zodra jouw gezicht verveld is. Dan is het beschermende oppervlakteweefsel verdwenen en verschijnt nieuwe, gezonde huid. Vanaf dan mag je ook make-up aanbrengen.

 

Moet ik rekening houden met bepaalde beperkingen na de behandeling?   

Na een Pearl procedure is de huid zeer gevoelig voor de zon. Gedurende drie of vier dagen breng je zalf aan en aangezien je intussen geen zonnebrandcrème kan gebruiken, moet je de eerste dagen uit de zon blijven. Na de behandeling moet je je twee maanden lang beschermen tegen de zon met de sunblock.

 

Hoeveel behandelingen worden aanbevolen? 

Bij sommige patiënten kunnen twee à drie behandelingen nodig zijn, met een tussentijd van één maand, om het gewenste resultaat te bereiken. Bij andere patiënten volstaat dan weer één behandeling.

 

Terug naar 'de PearlTM procedure'.