Wat houdt de behandeling in?

De behandeling met de Lime Light 

Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plek geleid. Het licht wordt door twee structuren in de huid geabsorbeerd: het melanine (bruine kleurstof) van de pigmentvlekjes en het hemoglobine (rode kleurstof) van de bloedvaatjes. Binnen een paar duizendsten van een seconde ontstaat er zoveel warmte dat deze structuren met succes vernietigd worden.

 

De behandeling

Aangezien de behandeling afhankelijk is van de absorptie van licht in melanine (bruin/ pigment) en hemoglobine (rood/ bloed), is de behandeling het meest doeltreffend voor mensen met een blanke, niet-zongebruinde huid. Het is dus uiterst belangrijk dat de huid niet zongebruind is voor en tijdens de behandelingen met de laser. Over het algemeen is na­behandeling niet nodig.

Een gezichtsbehandeling duurt ca. 20 minuten. Afhankelijk van de conditie van de huid zijn één à drie behandelingen nodig om tot een bevredigend resultaat te komen.

 

Een verdoving is niet nodig, de meeste mensen die een behandeling hebben ondergaan, vergelijken die met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten, gevolgd door een warm gevoel dat enige minuten aanhoudt.

 

Het is aan te raden om zonlicht te vermijden en een zonnebrandcrème van factor 50 te gebruiken tot meerdere weken na de behandeling.

 

Wat kan je verwachten? 

Je zal merken dat de huid een aantal dagen na de behandeling wat vuil lijkt (dirty look). Daarna zal je huid er frisser en egaler uitzien. 

 

Terug naar 'De vaatlaser/ pigmentlaser'.