Lipvergroting

Een lipvergroting kan zowel tijdelijk (met gebruik van een vul­middel zoals hyaluronzuur) als definitief (met eigen weefsel als vulmiddel) worden uitgevoerd.

 

Tijdelijke lipaugmentatie

Een injectie met hyaluronzuur (Restylane Lipp®) kan ofwel de rand van de lippen sterker benadrukken (ze als het ware wat meer doen 'tuiten'), ofwel de lippen in hun geheel meer volume geven, of een combinatie van beide.

 

In de meeste gevallen volstaat een verdovende crème om de lippen te verdoven. Die wordt een twintigtal minuten van tevoren aangebracht door onze verpleegster. Zo nodig kan met een spuitje wat bijverdoofd worden. De verdoving houdt ongeveer anderhalf uur aan, de behandeling zelf duurt ongeveer een kwartier.

 

Definitieve lipaugmentatie  

Wil je blijvend vollere lippen, dan kan de methode van 'lipofilling' of vettransplantatie toegepast worden. De ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt circa 45 minuten.

 

Na de behandeling is de lip gedurende een week wat opgezet. De eerste drie maanden verliest het vet ongeveer één derde van zijn oorspronkelijke volume. Wat overblijft is definitief.

 

Na elke lipvergroting is het aan te bevelen om de behandelde zone gedurende een paar uur af te koelen met een cold pack, een zakje gevuld met ijs en water.