Wat houdt de behandeling in?

 

De littekens die door deze techniek ontstaan aan de binnenkant van de bovenarm, zijn doorgaans vrij opvallend en niet altijd goed te camoufleren. Daarom wordt de ingreep doorgaans alleen toegepast bij uitgebreide vormen van huidoverschot en vetopstapeling ter hoogte van de bovenarmen.

 
De ingreep

Bij jonge mensen met een nog elastische huid en weinig of geen rimpelvorming ter hoogte van de bovenarmen kan men een liposculptuur uitvoeren. Met die techniek kan men het overtollige vet wegzuigen en rekenen op de elasticiteit van de huid om zich aan het nieuwe armvolume aan te passen. De liposculptuur kan onder lokale verdoving worden uitgevoerd.

 

De overgrote meerderheid van de patiënten valt echter tussen beide technieken in. Er is dan sprake van vetopstapeling enerzijds, die d.m.v. liposuctie kan worden verwijderd en van een overtollige hoeveelheid huid anderzijds, terwijl de meeste patiënten aan de verwijdering daarvan liever geen littekens overhouden.

 

>>Lees ook 'Belangrijke tips vooraf'.

 

Na de ingreep

De chirurgische verwijdering van overtollige huid en vetweefsel wordt over het algemeen goed verdragen, de napijn is doorgaans gering en goed te behandelen met pijnstillers.

 

De eerste dagen kunnen de littekens een trekkend gevoel geven en kunnen de armen door wondvocht en bloeduitstortingen wat gezwollen zijn. De insnede wordt grotendeels onderhuids gehecht, na drie weken worden de hechtingen verwijderd. Sporten is na ongeveer zes weken weer toegestaan.

 

 

Terug naar 'Armlift'.