Komt de vetophoping terug?

Neen! Liposculptuur verwijdert vetcellen ter hoogte van de ongewenste ophoping. Aangezien vetcellen zich bij een volwassen persoon niet meer kunnen vermenigvuldigen en hun aantal dus niet meer toeneemt, zal het effect op het lichaamssilhouet definitief zijn.

 

Dat betekent natuurlijk niet dat men niet meer kan verdikken of vermageren. Vetcellen in het vetweefsel kan men zich voorstellen als ballonnen in een zak. Stel dat bij een volwassen persoon het aantal ballonnen honderd is. Als die persoon verdikt, worden de ballonnen voller, als hij of zij vermagert, leger. Als men door liposculptuur tien ballonnen wegneemt (of door ze weg te snijden, wat op hetzelfde neerkomt), zullen er voor de rest van het leven negentig ballonnen overblijven. Die negentig ballonnen kunnen echter nog steeds evenveel uitzetten of slinken als daarvoor.

 

Met andere woorden, bij een belangrijke toename van jouw lichaamsgewicht zal je uiteraard overal wat bijkomen, ook in de behandelde zone. De verhoudingen die door de liposculptuur gewijzigd werden, zullen niettemin dezelfde blijven. Het is niet zo dat de behandelde zones extra veel vet gaan opslaan vergeleken met de niet behandelde zones.

 

 Foto's voor & na

 

Hoe zie ik er de eerste weken uit?

Is liposculptuur een risicovolle ingreep?