Mesotherapie

De ingreep

De ingreep

Via tientallen miniprikjes worden krachtige vitamines, mineralen en fytotherapeutica (kruidengeneesmiddelen) in de huid gebracht. Dit gebeurt door middel van een 'mesogun', een injectiepistool met een heel fijn naaldje. De prikjes zijn dan ook nauwelijks voelbaar.

 

Het voordeel van zo'n injectiepistool is dat de naald stabiel blijft, de exacte naalddiepte kan worden ingesteld, de exacte hoeveelheid vloeistof wordt gedoseerd en dat de snelheid van de naald zeer hoog is. De behandeling gaat niet dieper dan bijvoorbeeld de naald bij tatoeages of permanente make-up. Er wordt dus niet gewerkt in de diepe huidlagen.

 

Welk effect kan ik verwachten?

Het ingespoten mengsel van vitaminen, mineralen, oligo-elementen en andere actieve stoffen, gaat de huid optimaal revitaliseren en hydrateren. Door de mesotherapie verbeteren de stofwisselingsprocessen in de huid, waardoor de oorzaak van verouderingsverschijnselen wordt aangepakt.

 

Een mesotherapie laat je in de beginfase één keer per maand uitvoeren. Meestal raden we je drie tot vier behandelingen aan. Daarna kan je kiezen voor een behandeling om de zes maanden. Hoewel we bij sommige mensen al goede resultaten boeken na één à twee behandelingen, hebben de meeste patiënten vier tot zes behandelingen nodig. Bij bepaalde personen kunnen meer dan acht behandelingen vereist zijn, afhankelijk van de huidconditie.

 

Zijn er bijwerkingen?

De natuurlijke, lichaamseigen producten waarmee gewerkt wordt en het feit dat de injectienaald niet in de diepe huidlagen gaat, maakt dat de behandeling zeer veilig is en geen allergische reacties teweegbrengt. Het enige neveneffect is dat er enkele kleine blauwe plekjes kunnen ontstaan, maar die zijn snel verdwenen.

 

Hoelang werkt het?

Vermits lichaamseigen stoffen worden gebruikt, breekt het lichaam die ook weer af. Hoe snel dat proces verloopt is afhankelijk van persoon tot persoon. Een onderhoudsbehandeling is dan ook vaak aangewezen na zes, acht of twaalf maanden.