nieuws: Cryolipolyse

Dr. Alexis Verpaele

 

Voor afspraken kan je steeds contact opnemen met het secretariaat op het nummer 09/ 269 94 94. 

alex@coupurecentrum.be

 

 

Dr. Alexis Verpaele studeerde in 1988 af als doctor in de geneeskunde, chirurgie en verloskunde. In 1994 specialiseerde hij zich als algemeen chirurg onder professor Derom. Zijn opleiding plastische ­chirurgie genoot hij in Norwich (GB) en bij professor Monstrey aan het UZ Gent, van 1994 tot 1997. Van 1997 tot 1999 was hij staflid van de dienst voor Plastische Chirurgie van het UZ Gent.

 

Dr. Verpaele staat sinds 1999 mee aan het hoofd van het Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie in Gent. Hij is benoemd tot Fellow of the Collegium Chirurgicum Plasticum en Diplomate of the European Board of Plastic Surgery. Daarnaast is hij consulterend plastisch ­chirurg aan het Gentse AZ Sint-Lucas en assistent klinisch professor aan het UZ Gent. In 2007 richtte hij samen met zijn vennoot dr. Tonnard het 'Esthetisch Medisch Centrum 2' (E:MC²) op, een exclusief ­privaat chirurgisch centrum voor esthetische chirurgie in Sint-Martems-Latem.

 

Samen met dr. Tonnard ontwikkelde dr. Verpaele de revolutionaire MACS-lift, een minimaal invasieve facelifttechniek die streeft naar een maximaal, natuurlijk resultaat met vlug herstel en minimale verwikkelingen. Daarvoor geniet hij samen met dr. Tonnard een internationale reputatie.

 

In 2004 en 2007 verschenen van hun hand twee wetenschappelijke boekdelen over die chirurgische techniek, geschreven voor plastisch chirurgen wereldwijd: The MACS-lift Short Scar Rhytidectomy, 2004, St Louis; en Short Scar Face-lifting, Operative Strategies and Techniques, 2007, St Louis. In 2009 schreef hij samen met dr. Tonnard het boek 'Verliefd op het tweede gezicht', een leiddraad in de technieken voor chirurgische gelaatsverjonging.

 

Dr. Verpaele is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging van Chirurgen, van de Belgische en Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, van de ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgeons) en de ASAPS (American Society of Aesthetic Plastic Surgeons).

 

Hij is auteur van tal van wetenschappelijke publicaties over reconstructieve en esthetische chirurgie. Dr. Verpaele presenteerde op internationale congressen meer dan honderd papers over facelifting, borstvergroting, fillers en botox en leverde tal van bijdragen voor populaire en wetenschappelijke artikels.

 

In 2006 richtte dr. Verpaele samen met dr. Tonnard de vzw 'See and Smile' op, een vereniging van Vlaamse plastische chirurgen en oogartsen die op geregelde tijdstippen chirurgische missies ondernemen naar minder ontwikkelde gebieden. Daar leveren ze elementaire plastische chirurgie (voornamelijk behandeling van gespleten lip en verhemelte) en oogheelkunde (voornamelijk behandeling van cataract). Zo werden al missies ondernomen naar Pnom Penh (Cambodja), Oaxaca (Mexico), Sagaing (Myanmar) en Flores (Indonesië).

 

Bekijk hier de lezingen van dr. Verpaele op internationale congressen.

 

Terug naar team van specialisten