De onderste oogleden

Bij de onderste oogleden kunnen zich een viertal problemen voordoen, apart of samen:

 

  • de 'wallen': het uitpuilen van het vet van de oogkas
  • verslapte huid
  • diepe groeven onder de ogen
  • verslapping van het peesje van het ooglid

 

Indien er enkel wallen zijn, zonder huidverslapping, wordt vaak 'transconjunctiveel' gewerkt, waarbij geen litteken gemaakt wordt aan de buitenkant. Via de binnenkant van de oogbol wordt het vet dan herschikt of een beetje bijgetrimd. Soms kunnen fijne huidrimpeltjes met de Erbiumlaser glad gemaakt worden.

 

Vaak is ook de overliggende huid verslapt en moeten we via een sneetje vlak onder de wimpers de huid aanspannen. Om te vermijden dat het ooglid na de operatie afhangt, wordt systematisch het spiertje van het ooglid wat opgetrokken, wat de eerste week een beetje een overdreven correctie kan geven. Wanneer de pees van het ooglid van vooraf verslapt blijkt, wordt deze tijdens de operatie aangepannen of ingekort, zodat het ooglid weer zijn jeugdige strakheid terugvindt.

 

De donkere randen onder de ogen ontstaan vaak door het wegsmelten van het onderhuidse vet. Vaak wordt daarom bij de ooglidcorrectie een 'lipofilling' toegevoegd, dit zijn fijne injecties met eigen vet.

 

Het resultaat van een onderste ooglidcorrectie is, net als bij de bovenste blepharoplastie, een minder vermoeide, minder pafferige blik en een strakkere huid van het onderste ooglid. In sommige gevallen zal het volstaan om het vet aan de binnenkant van het ooglid te trimmen en kunnen fijne huidrimpeltjes behandeld worden met de Erbiumlaser.

  

Foto's voor & na

 

Wat houdt de behandeling in?

Zijn er verwikkelingen te verwachten?